Ter hoogte van de Antwerpse wijk Nieuw Zuid vervangt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv de historische kaaimuur. Deze week is de aannemer gestart met de allerlaatste heiwerken aan de Ledeganckkaai. Pantarein houdt buurtbewoners en geïnteresseerden op de hoogte van de vorderingen via nieuwsbrieven, de website van het Sigmaplan, Twitter en Facebook.

Scheuren en verzakkingen in de oude kaaimuur in Nieuw Zuid wezen op onherstelbare schade waardoor hij volledig moest worden afgebroken. Op de plaats van de oude muur komt over een afstand van 700 meter een volledig nieuwe kaaimuur, die opnieuw bestand is tegen de kracht van de Schelde. De muur wordt opgetrokken rond een gloednieuw stalen geraamte, maar krijgt wel een authentiek uitzicht aangemeten. Ten laatste tegen 2020 wil De Vlaamse Waterweg klaar zijn met de vernieuwing van de kaaimuur in Nieuw Zuid. In totaal pakt de waterwegbeheerder in Antwerpen bijna 7 kilometer kaaimuur aan.

Infokeet

Het Scheldekaaienproject in Antwerpen maakt deel uit van het Sigmaplan, een slim toekomstproject dat Vlaanderen beter moet beschermen tegen overstromingen. In samenwerking met studiebureau IMDC staat Pantarein in voor de communicatie over het Sigmaplan. We ontwikkelden een herkenbare huisstijl en staan in voor de communicatie over het project op alle niveaus. Zo verschijnen er regelmatig nieuwsbrieven en bewonersbrieven, brochures, nieuwsberichten op de website van het Sigmaplan, tweets en Facebook-posts, onder meer over het Scheldekaaienproject. We ontwierpen ook een infokeet waar groepen en scholen meer informatie krijgen over de werkzaamheden aan de Antwerpse Scheldekaaien. De keet staat momenteel op de Ledeganckkaai en is elke derde woensdag van de maand open.

©2015 PANTAREIN
Martelarenlaan 9 | B-3150 Haacht | België