De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft haar webpagina’s over asbest vernieuwd. Pantarein stond in voor de redactie van laagdrempelige en heldere webteksten op maat van burgers, lokale overheden en ondernemingen.

Op 20 juli 2018 keurde de Vlaamse Regering het actieplan Asbestafbouw goed. Via de invoering van een asbestinventaris en een gefaseerde verwijdering van risicovolle asbesttoepassingen streeft de regering naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040.

Samen met het actieplan lanceerde de OVAM een nieuwe communicatiecampagne: Samen verslaan we het asbestbeest. Het doel: de Vlaming informeren en engageren om samen de uitdaging aan te gaan om Vlaanderen asbestveilig te maken.

Drie doelgroepen

Als onderdeel van de campagne heeft de OVAM het luik over asbest op haar website volledig vernieuwd. De informatie werd geactualiseerd en de pagina’s werden in een meer gebruiksvriendelijke structuur gegoten. Pantarein werd ingeschakeld om de teksten te herschrijven. Het resultaat is een laagdrempelige, hulpgerichte website waar je vlot de informatie vindt die je zoekt. De teksten zijn toegespitst op drie doelgroepen: burgers, lokale overheden en ondernemingen.

www.asbestinfo.be

Beeld: OVAM

©2015 PANTAREIN
Martelarenlaan 9 | B-3150 Haacht | België