VDAB vernieuwt zijn opleidingengids. Om werkzoekenden warm te maken voor de bijna 1500 opleidingen en bijhorende beroepen, nemen de verschillende vakexperts de webteksten onder handen. Voor tips en tricks deed VDAB een beroep op Pantarein.

Magazijnmedewerker, mechanisch tekenaar, verpleegkundige, torenkraanbestuurder … De online opleidingengids van VDAB bevat bijna 1500 opleidingen voor werkzoekenden. Die wil de overheidsdienst in een fris, aantrekkelijk jasje steken om meer mensen in de richting van een geschikte job te gidsen.

Maar hoe maak je in een beknopte online tekst duidelijk wat een opleiding biedt en waarom ze de lezer op het lijf geschreven is? En dat in eenvoudige taal, zonder al te veel jargon – voor een doelpubliek voor wie Nederlands vaak niet de eerste taal is?

Onze redacteurs haalden hun expertise boven tijdens drie workshops bij VDAB. We vertrokken van de huidige webteksten en hielden de herschreven versies van de vakexperts tegen het licht. Samen zochten we ook een concept uit om de informatie in de nieuwe opleidingengids eenvormig, aantrekkelijk en overzichtelijk voor te stellen.
 

©2015 PANTAREIN
Martelarenlaan 9 | B-3150 Haacht | België