Susanova, ons mediaplatform over duurzaam ondernemen en innoveren, neemt binnenkort in een reeks artikels de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in België en Vlaanderen onder de loep. Om de reeks uit te werken, hebben we de Persprijs Duurzame Ontwikkeling 2019 gekregen.

Hoever staan België en Vlaanderen vandaag met hun duurzaam beleid? Wat staat er op het spel? Op welke domeinen hebben de SDG’s allemaal een impact en hoe wordt dat gemonitord? In welke mate zitten de SDG’s vervat in de partijprogramma’s? Dat en veel meer onderzoeken we in een vijfdelige reeks die nog voor de verkiezingen van start zal gaan. We krijgen daarvoor de steun van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling. Die reikt sinds 2010 een persprijs uit om kwaliteitsvolle berichtgeving over duurzame ontwikkeling te stimuleren.

“Duurzame ontwikkeling is een gedeelde uitdaging voor overheid en bedrijfsleven. Deze reeks sluit naadloos aan bij het magazine dat we eind 2018 uitbrachten rond de SDG’s. Daarin focusten we vooral op de bedrijfswereld, nu leggen we het beleid op de rooster”, zegt hoofdredacteur Katelijne Norga. “Houd ons platform en onze sociale media dus goed in de gaten.”

www.susanova.be

www.linkedin.com/company/susanova


 

©2015 PANTAREIN
Martelarenlaan 9 | B-3150 Haacht | België